unique experience in world of fashion
Uw reis- & Fashion expert
Helen Kuipers-Conijn
Helen Kuipers-Conijn Haar passies voegt Helen samen: mode en reizen.
Maak een afspraak


Van oudsher is Florence dé modestad van Italië. Beroemde modehuizen als Gucci, Pucci, Ferragamo en Scervino hebben hier hun wortels. Sinds de tijd van de invloedrijke De'Medici familie vestigden zich handwerkslieden in deze stad, tegenover het imposante Palazzo Pitti. In deze wijk bevinden zich talloze ateliers. In de historische binnenstad van Florence liggen alle  bezienswaardigheden op loopafstand. 
Reizen Florence: een selectie
Fashion in Florence
Fashion in Florence
Sinds de renaissance is Florence een belangrijke modestad. Gucci, Pucci en Ferragamo hebben hier hun wortels.
Lees meer
Over Florence
Wat en waar

De Italiaanse stad Florence, in het Italiaans Firenze genoemd, ligt in het noordwesten van het land. Het is de hoofdstad van Toscane en telt ca. 370.000 inwoners. De stad aan de rivier de Arno is de bakermat van de renaissance. Nergens anders in Italië bevinden zich zo veel gebouwen en kunstwerken uit deze periode.

Ideale reistijd

Het voorjaar en het najaar zijn bij uitstek geschikt voor een bezoek aan Florence. De dagtemperatuur varieert dan tussen 14 en 24 graden Celsius. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot boven 30 graden Celsius.

Lees meer
Reistips
  • Op modegebied heeft Florence veel te bieden. We bezoeken diverse beroemde modehuizen en verschillende ambachtslieden, maar we helpen u graag op weg om ook andere, verborgen parels te ontdekken.
Lees meer