unique experience in world of fashion
Uw reis- & Fashion expert
Helen Kuipers-Conijn
Helen Kuipers-Conijn Haar passies voegt Helen samen: mode en reizen.
Maak een afspraak

Fashion

fashion in florence

Italië behoort tot de meest toonaangevende landen op het gebied van mode. Een Italiaan hecht aan 'la bella figura'. En Florence is weliswaar niet (meer) de meest beroemde modestad van het land - dat is Milaan -, het is wél de mooiste modestad met een indrukwekkende geschiedenis.

Tussentitel

De hoofdstad van Toscane was in de tijd van de renaissance een van de rijkste steden ter wereld. De stad produceerde luxegoederen als hoeden, juwelen, cosmetica en rijke stoffen. Het beroemde Florentijnse geslacht De' Medici was in die tijd de meest modieuze familie van Europa. Deze erfenis is nog steeds af te lezen aan de prachtige architectuur en de vele paleizen die de stad rijk is. In 1982 werd de historische binnenstad niet voor niets geplaatst op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

In de loop der jaren verloor Florence haar rol als toonaangevende fashion capital, maar de soirées aan het begin van de jaren 1950 brachten daar verandering in. Florence veroverde opnieuw de positie van modehoofdstad van Italië en behield deze rol tot in de loop van de jaren zeventig, toen ontwerpers als Versace, Armani en Dolce & Gabbana voor Milaan de hoofdrol opeisten. Tot dan toe was Italiaanse mode bestemd voor de welgestelden, vergelijkbaar met de Franse haute couture. Vanaf de jaren zeventig werd de Italiaanse pret-a-porter bereikbaar voor een grotere doelgroep.