unique experience in world of fashion
Uw reis- & Fashion expert
Helen Kuipers-Conijn
Helen Kuipers-Conijn Haar passies voegt Helen samen: mode en reizen.
Maak een afspraak

Fashion

GO Gucci

Gucci: wie kent de naam van dit modehuis niet? Het is het best verkopende modemerk van Italië. Maar wie was Guccio Gucci eigenlijk? 

Avonturier

De in Florence geboren Guccio Gucci (1881 - 1953) voelde er aanvankelijk niets voor om bij zijn vader aan de slag te gaan als leerbewerker. In plaats daarvan zocht de jongeman het avontuur en vertrok naar Londen, waar hij werkte in het beroemde hotel Savoy. Hoewel zijn baantjes weinig aanzien genoten - hij was afwasser, concierge en bellboy - gaf hij zijn ogen goed de kost. Hij leerde hoe de rich and famous zich kleedde en gedroeg. Guccio keerde terug naar Florence en opende in 1921, op zijn veertigste,  een kleine zadelmakerij met de naam G. Gucci en het symbool G.G.. Al spoedig legde hij zich ook toe op schoudertassen en stijgbeugels en verwierf hij naam als iemand de de hoogste kwaliteit leverde. In zijn atelier werkten uitsluitend de beste ambachtslieden. Na de reistassen met een vergulde sluiting volgden omslagdoeken, damesschoenen, sportkleding en damestassen.

Ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Gucci in 2011, opende het GUCCI MUSEO in het 14de-eeuwse Palazzo della Mercanzia. Historische stukken uit het Gucci-verleden worden hier tentoongesteld naast hedendaagse kunstinstallaties. Er zijn diverse thema's als 'reizen', 'Flora World', 'Handbags' en 'Evening' met de avondjurk in de hoofdrol. Ook is het archief hier gehuisvest, een indrukwekkende collectie kledingstukken, accessoires, documenten en foto's. Volgens Patrizio di Marco, Gucci's CEO, is het museum een ode aan de traditie, het ambacht en de innovatieve vaardigheden van de Florentijnse handwerkslieden. 

De Icon Store van het museum is de enige plek ter wereld waar Gucci's exclusieve Icon Collection wordt verkocht, met tassen als de New Jackie (foto), de New Bamboo, de Stirrup en de Horsebit Chain, en de beroemde Flora-sjaal, ontwerpen van Frida Giannini.