unique experience in world of fashion
Uw reis- & Fashion expert
Helen Kuipers-Conijn
Helen Kuipers-Conijn Haar passies voegt Helen samen: mode en reizen.
Maak een afspraak

Fashion

Il Borro

Ooit waren adelljke families als de Pazzi's, Tornabuoni's en De'Medici's thuis op het domein van Il Borro. Twintig jaar geleden kocht de familie van Salvatore Ferragamo het domein van de hertog van d'Aosta. Er worden drie rode wijnen geproduceerd die al snel een uitstekende reputatie wisten te verwerven. 

Schoenmaker van de Sterren

Aanvankelijk maakte Salvatore Ferragamo (1989 - 1960) naam als 'schoenmaker van de sterren' in Holywood. Ferragamo maakte er voor de groten der aarde, van Marilyn Monroe, Audrey Hepburn en Ava Gardner tot Greta Garbo en Sophia Loren. Zijn geheim? De schoenen waren niet alleen mooi, maar zaten ook nog eens lekker; om dat te bereiken studeerde de jonge Salvatore anatomie aan de Universiteit van Zuid-Californië.
In 1927 keerde Ferragamo terug naar Italië en vestigde zijn zaak in Florence. Zijn bedrijf groeide gestaag: in de jaren vijftig produceerden 700 lieden dagelijks 350 paar handgemaakte schoenen.

In 1993 kocht de familie het domein, dat bestaat uit een middeleeuws gehucht dat teruggaat tot 1039. Het gehucht was op dat moment hoognodig aan restauratie toe. Ook is er de villa, een landhuis dat in 1848 werd opgetrokken voor de Prins van Waldenburg. In 1995 werd begonnen met de aanplanting van 40 ha wijnbouwgebied en in 1999 werd er voor het eerst geoogst. Naast de drie rode wijnen wordt er één witte wijn en één grappa geproduceerd.