unique experience in world of fashion
Uw reis- & Fashion expert
Helen Kuipers-Conijn
Helen Kuipers-Conijn Haar passies voegt Helen samen: mode en reizen.
Maak een afspraak

Fashion

profumo personale

In de voetsporen van Renato Bianco, huisparfumeur van Catharina de'Medici, creëert meester-parfumeur Sileno Cheloni in zijn Florentijnse atelier parfums-op-maat voor een internationale clientele. Voor ieder parfum doorloopt hij tientallen basisgeuren om tot het gewenste resultaat te komen.  

Geurwater

Het gebruik van parfum gaat duizenden jaren terug. De oude Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen hechtten sterk aan het belang van parfums. Na de val van het Romeinse rijk was er weinig plaats voor parfum. Pas in de 12de eeuw kwam hierin verandering. In de 14de eeuw deed het 'reukwater' zijn intrede, een vloeibaar parfum op basis van alcohol en etherische oliën. 

De man die als eerste het parfum naar Parijs bracht, was een Florentijn: Renato Bianco. Zijn naam werd gevestigd toen hij een parfum ontwierp voor Catharina de'Medici, Eau de la Reine. Deze dochter van een fenomenaal rijke man, trouwde op haar veertiende met de toekomstige koning van Frankrijk, Hendrik II. Omdat Frankrijk in die tijd nogal achter liep op Italië, vond de jonge Catharina het verstandig om enige beschaving naar Parijs te brengen. Ze bracht ze haar parfumeur mee, Renato Bianco, Renee le Florentin in de Parijse volksmond. De Florentijn opende in Parijs de allereerste parfumwinkel ter wereld.